Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim Grać

jozinek007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałby się zapytać jaka postacia grac w metin2.pl ??

Grałem kiedys Wojem body nawet dobrze sie gra.

Woj Mental/body

Sura Wp

Ktora klase wybrac i profesie ??

Poroszę napisa + i -

Jeżeli jest taki temat przepraszam.

Jezeli nie ten dział proszę o przeniesienie tematu.

Opublikowano

Sura WP

-Łatwy Zarobek,exp.

Potem sobie możesz podexpić surą jakąś postać do pvp jakby ci wp nie podobał się w pvp.

Opublikowano

jeśli już masz eq to wp a jak nie to zrób mentala wbij większy lv będzie więcej kasy kup eq na sure i napie*dalaj sura

i oczywiście podczas wbijania lv mentalowi skillujesz wp'ka, jak juz zrobisz eq na sure to woja sprzedajesz :D

pozdro :D

Opublikowano

To zalezy tylko od Twoich umiejetnosci i checi. Jesli masz ochote grac Sura i umiesz ja dobrze rozwinac, wybierz ja. To jest pro elo kox pod pvp czy WP czy BM i tak nie zle kosi w pvp.

Opublikowano

Chciałbym powiedziec że nie mam kasy ( yang ) w metin2.

Zastanawiam sie body lub wp ale nie umiem tego rozstrzygnac jedni pisza zeby wp a inni body.

Sa + i -

Body drogie ku i mozliwe eq.

Wp nie gralem i zbytnio niewiem

Proszę o wypisanie ktora wybrac klase z tych dwuch.

Napisac ktorym szybko zarobie i szybko bede expil

ref

Opublikowano

moim zdaniem powinieneś wybrać sure WP. Jest to postać do expa, ale również dobrze sprawdza się w pvp. Ma pomocne skille dzięki którym wzmocnisz atak i obronę przy expieniu. Myślę ze całkiem dobrze zarobisz na surze ;)

sygnatura.png

Opublikowano

Zacznij grać bodziakiem z buildem berek>aura(oz tańsze), wbij 35 i chodź na metki robiąc boja. Zanim zrobisz boja zarobisz na dobre eq na start dla surki i wtedy zaczynasz grać wpkiem.

Buildy WP:

Exp:

Ostrze>Strach>Zbroja>Wir

albo

Ostrze>Zbroja>Strach>Wir

int : wit, 2 : 1 potem wit do końca i reszta w zręczność

Drop(rzadko stosowany, tylko na postaciach 100% metiny - rozpraszasz i jedziesz dalej metka nie przejmujac sie ksujacym ktory pada bez skili):

Ostrze>Strach>Zbroja>Rozpro

int : wit, 2 : 1 potem siła : wit, 2 : 1

(mam taką postać i jest fajnie jeśli chodzi o zarobek, a pvp leży :), bardzo polecam jeśli chcesz potem sobie zrobić postać pvp inną, ja mam bma 69 i teraz robię sobie dropa wp żeby zarabiać na eq, ale lepiej zrobić odwrotnie. Ja na początku zrobiłem bma, bo miałem wcześniej mentala którym wbiłem mu 69, a potem sprzedałem(tak jak ktoś u góry sugerwał), ale lepiej najpierw wp, potem bm. Ewentualnie można wbić bmowi 35 i czytać skile, a grać wpkiem)

Uniwersalny(szczerze polecam, najpierw drop i exp, potem pvp przy 4m)

Ostrze>Strach>Palec/Rozpro/Wir>Palec/Rozpro/Wir>Palec/Rozpro/Wir

Ja polecam jako 3mke rozpro, potem palec, ale to co kto woli :)

PvP:

Ostrze>Palec>Rozpro>Wir>Strach

Rozpraszacz:

Rozpro>Reszta

(generalnie postać do utrudniania ludziom życia, nie nadaje się do niczego innego, bo z rozprem jako 1 mką trudno wbić nawet 40 lvl ;p)

Uff, się rozpisałem, obyś zrozumiał, mam nadzieję że pomogłem.

Opublikowano

Wojownik postac najlatwiejsza. Szczerze mowiac sura jest postacia dosc trudna jak na poczatek gry i dopiero potem widac jej lekka przewage nad wojownikiem np podczas expa.

Tutaj masz bardzo dokladne poradniki mojego autorstwa :) ( znajdziesz tam dokladnie wszystko o surce , wojowniku i ninjy i troszke o szamanie )

http://www.mpcforum.pl/topic/792392-spis-profesjonalne-opisy-postaci-wraz-z-ich-charakterystyka-zacznij-gre-w-metina/

Opublikowano

Jeśli chcesz grać na dłuższą metę, wybierz WP'ka.

Na początku jest szczerze słaby, na 21lv pada na dzikusach, gdzie mental juz ogarnia spota (z eq +4)

Jeśli chcesz wbić 65+ bierz WP ; p

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...